Κωνσταντίνος Μ. Πετρίδης - Έλληνας Μαθηματικός από την Αθήνα. Πρόξενος της Σουηδίας & επιχειρηματίας. Εργάζεται στη Θεωρία Αριθμών & δημοσιεύει εργασίες.
Κωνσταντίνος Πετρίδης – Βιογραφικά στοιχεία
Εκπαίδευση – Επιστημονική σταδιοδρομία του Πετρίδη
- Σπουδές: Κολλέγιο Αθηνών (έως 1942) Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης (έως 1948)
- Ιδιότητα: Μαθηματικός διπλωμάτης
- Εργοδότης: Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας
Κωνσταντίνος Μ. Πετρίδης ● Έλληνας μαθηματικός
Ο Κωνσταντίνος Μ. Πετρίδης (1923) είναι Έλληνας μαθηματικός.
Βιογραφία ● Σπουδές ● Επιχειρηματίας ● Πρόξενος
Γεννήθηκε στην Αθήνα Πατέρας του ήταν ο Μίλτων Κ. Πετρίδης, καπνέμπορος, ιδιοκτήτης διεθνώς αναγνωρισμένης επιχείρησης καπνού, που είχε ιδρυθεί στην Κωνσταντινούπολη το 1848. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1942.
Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Σουηδικά. Μετά τον πόλεμο φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης στο τμήμα των Μαθηματικών.
Αποφοίτησε το 1948 και ακολούθως διετέλεσε βοηθός στην έδρα των μαθηματικών του Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στην Στοκχόλμη.
Το 1949 επέστρεψε στην Ελλάδα εγκαταλείποντας την επιστήμη των μαθηματικών προκειμένου να υποστηρίξει την οικογενειακή επιχείρηση καπνού.
Από το 1955 έως το 1972 διετέλεσε πρόξενος της Σουηδίας για τη Βόρεια Ελλάδα στην Καβάλα, όπου βρισκόταν η έδρα της οικογενειακής επιχείρησης καπνού.
Επιστήμονας των μαθηματικών ● Βράβευση ● Προσφορά
Επιχειρηματικά ανέπτυξε δραστηριότητες και σε νέους τομείς στη διεθνή αγορά. Από το 1989 όμως, αφοσιώθηκε στην επιστήμη των μαθηματικών, που λάτρεψε.
Εργάζεται ασταμάτητα πάνω στη Θεωρία των Αριθμών, δημοσιεύει εργασίες του και ενημερώνεται για τις εξελίξεις στην επιστήμη που υπηρετεί με πάθος.
Στις 28 Ιουνίου 2019 το τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε ημερίδα στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή» για να τον τιμήσει για την προσφορά του στην επιστήμη των Μαθηματικών καθώς και την ευεργετική του δράση προς το πανεπιστημιακό ίδρυμα.
Το χειμώνα του 2019 ο Κωνσταντίνος Μ. Πετρίδης πρόσφερε τα επιστημονικά του βιβλία και συγγράμματα στη Βιβλιοθήκη του τμήματος Θετικών Επιστημών, και συγκεκριμένα στα τμήματα Μαθηματικών και Φυσικών.
Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται σπάνια έργα των διακεκριμένων μαθηματικών του 20ου αιώνα.
Πηγές: Wikipedia κ.ά